Utváření stranického systému v podmínkách transformace politického systému. Italský stranický systém v letech 1994 - 2008. - Foltýn, Tomáš (2010)
Předkládaná práce má za cíl co možná nejkomplexněji popsat vytváření italského stranického systému v letech 1994 - 2008 v podmínkách transformace stranického systému jako celku. V této souvislosti je řešena i otázka, zda stranický systém - perspektivně - směřuje k dvojstranickému formátu. Současně se text snaží o identifikaci charakteristických znaků "druhé republiky", jež tento politický systém odlišují od systému předešlého. Daný výzkum přitom probíhá na více- úrovňové bázi.