Závity, šrouby, matice a příslušenství : Určeno [také] stud. stř. a vys. škol. techn. zaměření - Pospíšil, František, 1901-1982 (Řada strojírenské literatury, 1975)
Příručka podává přehled o všech používaných a státními normami ve třídách 01 a 02 normalizovaných druzích závitů, šroubů, matic a přislušenství i o některých dalších normách závitových součástí z jiných tříd. Jednotlivé kapitolypojednávají o druzích závitů, drsnosti povrchu závitových a ostatních ploch, lícování závitů, výpočtu šroubů, mechanických vlastnostech a materiálu, tvarových podrobnostech, spojovacích a speciálních šroubech, maticích apříslušenství šroubů.