Příručka pro soustružníky : Určeno také pro žáky učňovských škol - Mikovec, Miroslav (Řada strojír. literatury, 1972)
Cílem příručky je poskytnout dobrou znalost technologických pravidel soustružení na univerzálních i automatizovaných strojích. Obsahuje mj. popis soustružnických strojů i přehled nástrojových materiálů a jejich použití.Pojednává také o měření a měřidlech a o obráběných materiálech. Dále popisuje různé druhy soustružení a v přehledných tabulkách ukazuje optimální řezné podmínky. V posledních kapitolách se zabývá prací na výkonných programověřízených soustruzích a normováním práce.