Měření a regulace ve vytápění - Cikhart, Jiří, 1932- (Řada strojírenské literatury, 1974)
Tematiku knihy rozděluje autor na měření a regulaci s automatizací. V první části pojednává o chybách měření a o měřicích přístrojích a postupně probírá měření tlaku, teploty a hladiny, průtoku a množství tekutin, spotřeby tepla, vlastností tepelných izolací, vody a vodní páry. Ve druhé se zabývá teorií regulace, automatizačními prostředky a stroji na zpracování informací, problematikou regulace a automatizace v praxi vytápění. Závěr se týká prvků regulačních systémů ústředního vytápění, tj. čidel, regulátorů a akčních orgánů.