Nemoci kosterního svalstva - Mikula, František, 1914-1980 (Avicenum, 1974)
Monografie neurologů o myologické a myopatologické problematice se ve všeobecné části věnuje struktuře a biochemii kosterního svalu, ve speciální části soustřeďuje pozornost na vylíčení klinických obrazů nemocí kosterního svalu a nejdůležitějších příznaků, vyšetření a laboratorních nálezů, které pomáhají svalové afekce rozpoznat.