Nepodmíněné novorozenecké reflexy - Vlach, Vladimír, 1919-1998 (Hálkova sbírka pediatrických prací ;, 1969)
Na poznatky z anatomie a fyziologie, potřebné k pochopení problematiky nepodmíněných reflexů u novorozenců, navazují výklady vyšetřovacích metod, jimiž jsou tyto reflexy zkoumány. Reflexy řadí autor do 14 funkčních souborů. Poněvadž jednoznačně a přesně nelze stanovit ostrou hranici mezi reflexem normálním a patologickým, hodnotí reflexy kvantitativně směrem od nevýbavného po živý. Práce se opírá o vyšetření pediatricky normálních novorozenců ve stáří od dvou do čtyř dnů.