Endokrinologie - Blahoš, Jaroslav, 1930-2018; Bleha, Otakar, 1916-2002 (Praha : Avicenum, 1979)
Po stručné charakteristice obecných problémů endokrinologie pojednávají autoři z klinického hlediska o hypotalamo-hypofyzárním systému, štítné žláze, kůře a dřeni nadledvin, o anatomií, fyziologii a poruchách varlat a ovarií,sexuální diferenciaci a jejich poruchách. Zabývají se endokrinními aspekty růstu a vývoje, endokrinním léčením rakoviny, metabolickými a endokrinními aspekty obezity aj.
Přehl. lit.
Věcný rejstřik
Zkr.
Obálka a vazba: Josef Týfa
6000 výt.
Keywords: endokrinologie; endocrinology