Endokrinologie - Blahoš, Jaroslav, 1930-2018 (Knižnice praktického lékaře, 1979)
Po stručné charakteristice obecných problémů endokrinologie pojednávají autoři z klinického hlediska o hypotalamo-hypofyzárním systému, štítné žláze, kůře a dřeni nadledvin, o anatomií, fyziologii a poruchách varlat a ovarií,sexuální diferenciaci a jejich poruchách. Zabývají se endokrinními aspekty růstu a vývoje, endokrinním léčením rakoviny, metabolickými a endokrinními aspekty obezity aj.