Radiofrekvenční ablace muskuloskeletálních nádorů se zaměřením na osteoidní osteom - Křístek, Jan, 1969- (2009)
Perkutánní RFA může ve velkém počtu případů osteoidního osteomu spolehlivě nahradit klasickou operační techniku s nízkou mírou komplikací, vysokou úspěšností a minimalizací invazivity a doby hospitalizace. U inoperabilních maligních nádorů při nedostatečném účinku konvenční terapie nabízí RFA novou účinnou alternativu k zajištění analgetického efektu. Ve vybraných případech lze použít RFA jako kurativní metodu.