Fotoelektrické články a jejich použití v technické praxi - Kalendovský, Jan, 1911-1998 (Praktické příručky, 1949)
V posled. době se vyskytly ojedinělé aplikace fotoelektr. článku ve výrob. procesech, směřující ke zlepšení provozu. Kniha seznamuje techniky s nejdůl. možnostmi a dává podnět ke snaze o zmodernisování jedn. oborů užitímfotoelektr. zařízení. A. Fotoelektr. články emisní, B. odporové, C. usměrňující, D. Proudové zdroje. Elektronky. E. Techn. užití fotoelektr. článků. F. Literatura. G. Věcný rejstřík. - Přináší popisy nejdůl. aplikací, vzniklýchv době od 1. vyd.