Tzv. Rožmberská kniha jako pramen zemského práva v Čechách (historicko-právní analýza) - Fiedlerová, Naďa, 1981- (2009)
Disertační práce je zaměřena na historicko-právní analýzu naší nejstarší právní knihy zv. Rožmberské. Jejím cílem bylo zohlednit při zhodnocení tohoto pramene všechna rukopisná dochování této právní památky a za využití všech pomocněvědných i právněhistorických metod ukázat cestu pro interpretaci našich nejstarších právních knih.