Péče o centrální venózní katétry - Petlachová, Martina (2009)
Bakalářská práce zkoumá míru znalostí a uváděných zvyklostí všeobecných sester na lůžkových pracovištích při manipulaci s centrálním venózním katétrem. První, teoretická část je zaměřená na charakteristiku centrálních venózních katétrů. Jsou zde shrnuty základní informace, znalosti, doporučené postupy v péči o CVK. Dále jsou v úvodu charakterizovány standardy ošetřovatelské péče. Interpretace získaných výsledků z dotazníkového šetření poskytuje informace o teoretických vědomostech sester o CVK a o uváděných zvyklostech při manipulaci s CVK, navrhuje vhodná řešení vycházející z doporučujících dokumentů CDC. Tato bakalářská práce může sloužit jako studijní materiál určený pro všeobecné sestry, jako poskytovatele odborné ošetřovatelské péče.