Postoj veřejnosti ke screeningové kolonoskopii - Klimková, Barbora (2009)
V bakalářské práci sledujeme postoj veřejnosti k primární screeningové kolonoskopii a prevenci kolorektálního karcinomu celkově. Poskytujeme informace o účasti respondentů na stávajícím programu sekundární prevence (testu na okultní krvácení do stolice) a o jejich zájmu o nový program (preventivní screeningovou kolonoskopii). V teoretické části se zabýváme kolorektálním karcinomem, jeho sekundární prevencí, kolonoskopií a její historií.