Kvalita života pacientů po implantaci pacemakerů - Hanušová, Pavlína (2009)
Hanušová Pavlína: Kvalita života pacientů po implantaci pacemakerů 2009 Bakalářská práce je zaměřena na pacienty po implantaci pacemakeru. Práce sleduje kvalitu života vzorku těchto pacientů po zákroku a dostatečnou informovanost, jak žít s kardiostimulátorem. Taktéž se věnuje možným omezením v osobním životě spojeným s implantací pacemakeru. Z analýzy dotazníkového šetření vyplývá, že většina pacientů hodnotí kvalitu života po implantaci pacemakeru jako dobrou a informovanost považují za dostatečnou. Výsledky šetření jsou prezentovány v praktické části bakalářské práce pomocí četnostních tabulek a grafů. Zjištěným nedostatkům jsou nabídnuty možnosti jejich řešení.