Zhodnocení katetrizačního vyšetření srdce z pohledu klienta - Vičíková, Irena (2009)
Anotace: Cílem této bakalářské práce je zhodnocení transradiálního a transfemorálního cévního přístupu při srdeční katetrizaci. Teoretická část rekapituluje současný stav intervenční léčby onemocnění srdce, zejména ischemické choroby srdeční, a klade důraz na význam edukace klientů podstupujících katetrizační vyšetření. Empirická část vychází z informací získaných dotazníkovým šetřením klientů katetrizačního centra FN Brno. Zaznamenává subjektivní vnímání invazivního vyšetření klienty, zejména bolestivost a lokální komplikace.