Prevence nozokomiálních nákaz - Petrželková, Gabriela (2009)
Bakalářská práce zjišťuje míru informovanosti všeobecných sester v oblasti nozokomiálních nákaz se zaměřením na oblast prevence nozokomiálních nákaz a jejich přístup k ochraně před těmito nákazami, materiální zabezpečení lůžkových oddělení a dodržování hygienického zabezpečení rukou. Hlavní část práce tvoří průzkumné šetření u zmíněných respondentů, analýza dosažených výsledků. Tato práce je příspěvkem ke zviditelnění problému nozokomiálních nákaz.