Canisterapie z pohledu zdravotnických pracovníků - Skulová, Hana (2009)
Bakalářská práce se v první části zabývá pojmem zooterapie, v druhé části rozebírá pojem canisterapie, její účinky na jednotlivé věkové skupiny a klienty s různým postižením. Samotný průzkum práce ukázal konkrétní přínosy canisterapie z pohledu zdravotnických pracovníků, kteří pracují v zařízeních, kde se canisterapie provádí. Práce hodnotí výsledky působení v oblasti fyziologických funkcí, pohyblivosti, sociálních dovedností, dále v oblasti kognitivní a psychické.