Postoje lékařů k využití homeopatik (homeopatické léčby) v klinické praxi - Hostinský, Jiří; Pospíšilová, Alena, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2009)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Hostinský Jiří Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Postoje lékařů k využití homeopatik (homeopatické léčby) v klinické praxi Essay title: The attitudes the doctors towards use of homeopathic during ( homeoopathic therapy ) in the clinical practice Vedoucí práce: Mgr. Alena Pospíšilová Počet stran: 85 Počet příloh: 2 Rok obhajoby: 2009 Souhrn: V bakalářské práci sledujeme postoj lékařů k homeopatii a jejich ochotu spolupracovat s homeopaty léčbě svých pacientů. V teoretické části se zabýváme historií a filozofií klasické homeopatie, základními principy homeopatické léčby, jejími možnostmi a hranicemi, a možnostmi vzdělávání se v oblasti homeopatie. Výzkumná část obsahuje výsledky dotazníkového šetření 73 respondentů ( lékařů s interní specializací ). Hodnotí jejich rozsah znalostí o homeopatii, do jaké míry byly během své lékařské praxe s homeopatií konfrontováni a jejich postoje a názory na tuto.
SUMMARY Surname and first name of the author: Jiří Hostinský Institutions: Masaryk univerzity, Fakulty of medicine, Department of Nursing Care Essay title: The attitudes the doctors towards use of homeopathic during( homeoopathic therapy ) in the clinical practice Supervisit: Mgr. Alena Pospíšilová Number of pages: 85 Number of supplements: 2 Date of defence: 2009 Target dossier: We follow the attitude of the doctors towards homeopathy and their willingness to the cooperate with the homoeopathists during the treatment of their patients in the bachelor essay. There are the history and the philosophy of the classical homeopathy, the basic principles of the homeopathic treatments, and the possibilities of the education in the sphere of the homeopathy in the theoretical part. The research section includes the results of the questionnaire enquiry of 73 respondents ( the doctors with the internal specializing). There are the level ot their knowledges about the homeopathy, the degree of.
Vedoucí práce: Alena Pospíšilová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009.
Keywords: homeopatie; homeopatika; homeopathic remedies; Homeopathy; bakalářské práce