Mobbing - Zralá, Petra; Pokorná, Andrea, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2009)
Bakalářská práce pojednává o problematice mobbingu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku problému, jeho formy, důsledky, příčiny, ochranu proti němu. Empirická část se zabývá analýzou získaných dat z průzkumného šetření, které bylo provedeno pomocí dotazníků. Průzkumné šetření probíhalo v oblasti školství a zdravotnictví. Cíle práce byly zjistit úroveň znalostí veřejnosti o mobbingu, zjistit výskyt respondentů s přímou zkušeností s mobbingem a vytvoření metodického návodu řešení problémů s mobbingem ve sledované populaci.
The Bachelor thesis deals with mobbing. Theoretical part is focused on the issue characterization, its forms, consequences, causes and treatment. Empirical part analyses the data obtained by a survey performed by means of questionnaires. The survey was conducted in the sphere of education and healthcare. The aim of the study was to assess the level of public awareness of mobbing, the proportion of respondents who experienced mobbing, and to propose methodical instructions for mobbing issue treatment in the investigated population.
Vedoucí práce: Andrea Pokorná.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009.
Keywords: bossing; mobbing; bossing; mobbing; bakalářské práce