Mobbing - Zralá, Petra (2009)
Bakalářská práce pojednává o problematice mobbingu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku problému, jeho formy, důsledky, příčiny, ochranu proti němu. Empirická část se zabývá analýzou získaných dat z průzkumného šetření, které bylo provedeno pomocí dotazníků. Průzkumné šetření probíhalo v oblasti školství a zdravotnictví. Cíle práce byly zjistit úroveň znalostí veřejnosti o mobbingu, zjistit výskyt respondentů s přímou zkušeností s mobbingem a vytvoření metodického návodu řešení problémů s mobbingem ve sledované populaci.