Gravidita po IVF: znamená více komplikací v těhotenství než gravidita spontánní ? - Rašovská, Ilona (2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice komplikací a onemocnění v graviditě. Jejím obsahem je srovnání výskytu určitých stavů, komplikací a onemocnění v graviditách spontánních a v graviditách po umělém oplodnění. Hlavním cílem práce je zjistit, zda IVF přináší ženám větší riziko a znamená ohrožení zdraví a fyziologického průběhu těhotenství. Analýza a interpretace získaných dat slouží jako přehled četnosti výskytu komplikací v těhotenství u obou skupin těhotných žen.