Umíme správně posoudit riziko vzniku dekubitů? - Macháčková, Lada, 1984- (2009)
Bakalářská práce mapuje znalosti všeobecných sester o faktorech, které ovlivňují vznik dekubitů. Dále měla zjistit, zda umí všeobecné sestry zhodnotit nemocného na stupnici hodnotící riziko vzniku dekubitů. Práce se skládá ze dvou částí - teoretická část a empirická část. V teoretické části je kapitola o anatomii a fyziologii kůže, dekubitech, imobilizačním syndromu a vlivu sebepéče a soběstačnosti na vznik dekubitů. Empirická část se zabývá analýzou výsledků z dotazníkového šetření, které proběhlo ve třech nemocnicích (Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou, a. s., Orlickoústecká nemocnice, a. s., Opočenská Nemocniční, a. s.).