Měření krevního tlaku z pohledu znalostní ošetřovatelské péče (EBN) - Pilíšková, Markéta (2009)
Tato bakalářská práce nabízí pohled na nové možnosti vzdělávání v Ošetřovatelství. V teoretické části jsem se snažila komplexním způsobem zpracovat teoretické poznatky týkající se Evidence based a implementovat jej na mnou zvolený příklad, měření krevního tlaku. V praktické části se zaměřuji na zjištění znalostí a zvyklostí českých a belgických všeobecných sester v problematice měření krevního tlaku.