Schopnost zdravotnických pracovníků nelékařských oborů poskytnout účinnou první pomoc v terénu - Šupová, Ivana (2009)
Bakalářská práce se zabývá znalostmi a schopnostmi v oblasti poskytování první pomoci ZPNO mimo zdravotnické zařízení. Hodnotí úroveň vědomostí dotazovaných sester pracujících na ARO a JIP odděleních, sester pracujících na standardních odděleních, ambulantních sester a laborantů v Nemocnici Kyjov. Průzkum probíhal pomocí metody dotazníkového šetření. Práce předkládá analýzu výsledků a návrh řešení zjištěných nedostatků.