Vliv edukace na vývoj nemoci Diabetes mellitus - Vojáčková, Lenka (2009)
Bakalářská práce zjišťuje vliv edukace na vývoj nemoci Diabetes mellitus. První teoretická část je zaměřená na problematiku nemoci Diabetes mellitus. Druhá část pojednává o významu edukace u diabetika. Výsledky anonymního dotazníkového šetření poskytují informace o formě poskytované edukace u diabetiků. Kvalita této edukace je prověřována ve vědomostech diabetika. Tato bakalářská práce je výstrahou pro všechna zdravotnická zařízení, která edukaci diabetika neprovádí.