Informovanost veřejnosti o osteoporóze a její prevenci - Fialová, Irena (2009)
Bakalářská práce zjišťuje informovanost veřejnosti o osteoporóze a její prevenci. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření získaných informací o osteoporóze u laické veřejnosti a pacientů ortopedie. Součástí je analýza pohybových aktivit a stravovacích návyků respondentů. Rozbor a interpretace získaných dat poskytuje informace o primární a sekundární prevenci respondentů. Tato bakalářská práce je příspěvkem k rozhodování managementů nemocnic ve zkvalitňování poskytovaných služeb v oblasti edukace a stravovacích podmínek pacientů.