Mechanisms of action of toxic aromatic compounds in vitro. - Umannová, Lenka, 1981- (2009)
V této práci jsou shrnuty výsledky zabývající se vlivem modelového prozánětlivého cytokinu na různé toxické efekty, způsobené aktivací AhR, v jaterní progenitorové buněčné linii WB-F344 odvozené z jater potkana, kdy jsme se zaměřili zvláště na deregulaci buněčné proliferace v kontaktně-inhibovaných buňkách, expresi cytochromů P450 1 (CYP1) enzymů a indukci poškození DNA mutagenními ligandy AhR.