Asymptotic properties of second order differential equation with p-Laplacian - Pekárková, Eva, 1981- (2009)
Dizertační práce je zaměřena na teorii diferenciálních rovnic, speciálně na asymptotické vlastnosti obyčejné diferenciální rovnice druhého řádu s p-Laplaciánem. Práce nalezne použití studiu jiného typu asymptotických formulí. Další výzkum by mohl pokračovat studiem stejného problému aplikovaného na jiné druhy diferenciálních rovnic, např. diferenciální rovnice n-tého řádu, diferenciální rovnice se zpožděním, která se objevuje v mnoha aplikacích (biologie, chemie).