Funkční architektura aktivního místa kukuřičné beta-glukosidasy Zm-p60.1 - Dopitová, Radka, 1978-; Brzobohatý, Břetislav, 1957-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2009)
Disertační práce se zaměřuje na analýzu aminokyselin aktivního centra kukuřičné beta-glukosidasy Zm-p60.1, které jsou zodpovědné za substrátovou specificitu tohoto enzymu. Na základě bioinformatické analýzy, strukturních a kinetických dat a údajů molekulárního dokingu byly získány nové poznatky o determinaci substrátové specifity a vlivu klíčových aminokyselin na funkci a strukturu enzymu.
This thesis is focused on analysis of amino acids in the active site of beta-glucosidase Zm-p60.1 (maize), which determined the substrate specificity of this enzyme. New informations about determination of substrate specificity and effect of key amino acid on function and structure have been obtained on the basis of bioinformational, structural and kinetic analysis and molecular docking data.
Vedoucí práce: Břetislav Brzobohatý.
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: fyziologie rostlin; molekulární genetika; molecular genetics; plant physiology; disertace; dissertations