Funkční architektura aktivního místa kukuřičné beta-glukosidasy Zm-p60.1 - Dopitová, Radka, 1978- (2009)
Disertační práce se zaměřuje na analýzu aminokyselin aktivního centra kukuřičné beta-glukosidasy Zm-p60.1, které jsou zodpovědné za substrátovou specificitu tohoto enzymu. Na základě bioinformatické analýzy, strukturních a kinetických dat a údajů molekulárního dokingu byly získány nové poznatky o determinaci substrátové specifity a vlivu klíčových aminokyselin na funkci a strukturu enzymu.