Organizační kultura a řízení kvality - Jančíková, Alexandra (2008)
Cílem dizertační práce bylo analyzovat souvislost mezi způsobem řízení kvality a obsahem organizační kultury českých výrobních podniků. Předložená dizertační práce sestává z pěti kapitol. První kapitola pojednává o organizační kultuře a jejím vlivu na výkonnost organizace. Druhá kapitola přibližuje problematiku řízení kvality a třetí kapitola pojednává o vzájemném vztahu řízení kvality a organizační kultury. Čtvrtá kapitola dizertační práce prezentuje výsledky empirického výzkumu, který byl proveden na souboru středních a velkých výrobních podniků z České republiky. Poslední kapitola pojednává o přínosech a možnostech dalšího výzkumu.