Didaktické testy z matematické analýzy - Lindr, Jaroslav, 1971- (2008)
Rigorózní práce obsahuje výsledky výzkumu znalostí studentů VŠ z oblasti matematické analýzy. Prostřednictvím didaktického testu z diferenciálního počtu, integrálního počtu a diferenciálních rovnic u 511 studentů Přírodovědecké fakulty MU (PřF) v Brně a Stavební fakulty VUT v Brně (FAST) se zkoumalo, jak zvládli učivo matematiky ve vazbě na znalosti ze středních škol. V práci je provedeno statistické vyhodnocení v těchto kategoriích: Rozdíly gymnazistů a absolventů SPŠ, rozdíly PřF a FAST, mužů a žen, kombinace faktorů školy a pohlaví, vliv počtu hodin matematiky na SŠ, znalost tématu ze SŠ, standardní a posílená výuka matematiky na SŠ, hodnocení z matematiky, oblíbenost matematiky. Úvahy o kurikulární reformě na středních školách v matematice jsou posuzovány celkovým vyhodnocením v těchto kategoriích: Srovnání absolventů gymnázií a SPŠ, znalost tématu ze SŠ, rozdíl ve znalostech z různých typů škol, počet hodin matematiky, vliv posílené výuky matematiky. Vyhodnocení je prováděno testo