Kryptografie v systému Maple - Pospíšil, Jiří, 1980- (2009)
Diplomová práce "Kryptografie v systému Maple" pojednává o základních principech kryptografických systémů s veřejným klíčem. Seznamuje stručně s historickým vývojem kryptografie. Podrobně rozebírá a za pomocí mapletů systému Maple vhodně ilustruje některé známé asymetrické šifry tak, aby byly srozumitelné studentům se znalostí středoškolské matematiky