Současný stav výuky zeměpisu na českých gymnáziích - Groll, Štěpán (2009)
Tato bakalářská práce nabízí náhled na dnešní situaci ve výuce zeměpisu na středních školách - gymnáziích. Práce obsahuje tři části: gymnázium (pedagogové, studenti, pomůcky), vysokou školu (příprava pro budoucího učitele) a samostatná příprava budoucího pedagoga. Důležitým výstupem předkládané práce je vytvoření ŠVP (Školního vzdělávacího plánu) a souhrn dotazníkových šetření.