Nabídky převzetí a implementace evropské směrnice o nabídkách převzetí do českého právního řádu - Bohuslav, Martin (2008)
Předkládaná rigorózní práce se pokouší představit čtenáři úpravu institutu nabídek převzetí v komunitárním právu s důrazem na důsledky transpozice této úpravy pro český právní řád. Již od okamžiku přijetí směrnice bylo otázkou, zda její implementace do českého práva bude provedena pouze pod heslem formálního vyhovění požadavkům směrnice, nebo zda v rámci změn budou využity všechny možnosti ke zlepšení stávajícího stavu právní úpravy.