Rolleova věta a její aplikace - Šatný, Petr (2009)
Bakalářská práce Rolleova věta a její aplikace se zabývá různými výsledky o funkcích jedné proměnné, které lze dokázat pomocí Rolleovy věty. V první kapitole je zformulována Rolleova věta, okomentován její důkaz a jsou uvedeny další základní věty matematické analýzy potřebné pro další výklad. Druhá kapitola obsahuje patnáct rozmanitých aplikací Rolleovy věty.