Elektronická kontraktace v právní praxi - Ščerba, Tomáš (2008)
Rigorózna práca sa zaoberá problematikou elektronických kontraktácií. Prvá časť je obecná a pojednáva o virtuálnom prostredí pre elektronické kontratácie, o zjednávaní kontraktu obecne a následne i z hľadiska práva ICT. Druhá časť je praktická a venuje sa otázkam súvisiacim s jednotlivými typmi elektronických zmlúv. Táto časť obsahuje exkurz do vybraných judikátov vzťahujúcich sa k jednotlivým elektronickým zmluvám.