Alternatívne tresty z pohladu transformácie spoločnosti a psychologického pohladu - Rak, Peter; Masarykova univerzita. Katedra právní teorie (2009)
Rigorózna práca sa skladá zo 7 kapitol: V prvej kapitole som rozobral teórie sankcionovania, jednotlivé druhy trestov a historické pozadie vývoja trestov. Venoval som sa aj filozofickým koncepciám, ktoré mali na vývoj trestania vplyv. V kapitole druhej som sa venoval historickému vývoju trestov na území Českej republiky. V tretej časti som popísal alternatívne spôsoby trestania, ich teoretické základy, druhy a ich efektivitu.
This doctoral thesis contains 7 chapters: In first chapter, I examined the theory of punishment, the individual types of the punishment and its historical evolution. In second chapter, I made a short characteristic of criminality, prison system and their changes due to their evolution in Czech republic. In third chapter, I described individual types of alternative punishments, their theoretical bases and their efficiency. In fourth chapter, I described some advantages and disadvantages of alternative punishments.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009
Anglické resumé
Keywords: alternativní tresty; trestání; alternatives to imprisonment; punishment; rigorózní práce; doctoral dissertations