Bezpečnostní správa České republiky se zaměřením na aktuální problematiku zpravodajských služeb - Aulický, Petr (2009)
Práce se zabývá vymezením problematiky bezpečnostní správy v České republice se zaměřením na situaci zpravodajských služeb, přičemž autorovi šlo především o zdůraznění systémové provázanosti tohoto odvětví s neoddělitelností jeho jednotlivých složek. Práce je rozdělena na osm meritorních kapitol, z nichž největší prostor je věnován otázkám bezpečnostních a obdobných sborů a dále pak právě zpravodajským službám. Autor se v průběhu práce pokusil vyzdvihnout nejpalčivější problémy tohoto odvětví a tam, kde to bylo možné také navrhnout jejich řešení de lege ferenda.