Alternativní tresty k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v užším pojetí - Žiak, Martin, 1981- (2008)
Předmětem této práce je ucelené pojednání o alternativních trestech v českém trestním právu, zejména pak o alternativních trestech k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v tzv. užším pojetí. Práce se zaměřuje na hmotně právní úpravu trestu podmíněného odsouzení a obecně prospěšných prací, neboť se jedná o tresty, které v sobě zahrnují odborné psychosociální vedení a kontrolu pachatele zajišťované specializovaným orgánem- Probační a mediační službou.