Využití promotorových fúzí ke studiu regulace virulence a odpovědi na stres u Salmonella - Papežová, Kateřina, 1981- (2009)
Tato práce pojednává o využití promotorových fúzí ke studiu odpovědi na stres u Salmonella Typhimurium, kterému je Salmonella vystavena během svého životního cyklu v různých organizmech. Promotorové fúze byly testovány v nízkém pH, v přítomnosti butyrátu, v přítomnosti žlučových kyselin a v prostředí s minimálním obsahem živin. Pro studium byly vybrány promotory genů, které jsou klíčové v patogenezi salmonelových infekcí.