Sbírka planimetrických úloh řešených pomocí shodností - Nováčková, Michaela (2009)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit sbírku úloh, která by co nejlépe vyhovovala současným požadavkům jak vyučujících, tak i žáků na středních školách, případně ve vyšších ročnících základních škol, při výuce planimetrie - konkrétně při probírání shodných zobrazení. Práce obsahuje základní teorii, řešené příklady pro snadnější pochopení a mnoho neřešených příkladů na procvičení.