Lineární diferencíální rovnice 1. řádu - Hyxová, Pavlína; Půža, Bedřich, 1949-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2009)
Práce pojednává o lineárních diferenciálních rovnicích prvního řádu. Obsahuje potřebnou teorii i konkrétní příklady. V třetí kapitole jsou řešené příklady, jejichž řešení je znázorněno na grafech. Nakonec je ukázáno, jak lze k řešení lineárních diferenciálních rovnic využít program Maple.
The dissertation deals with linear first-order differential equations. It contains the necessary common theory of linear first-order differential equations and concrete examples. In the third chapter are solved examples, whose solution is diagrammatized. In the end is displayed how to use for solving of linear differential equations the program Maple.
Vedoucí práce: Bedřich Půža.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: lineární diferenciální rovnice; obyčejné diferenciální rovnice; linear differential equations; ordinary differential equations; bakalářské práce; bachelor's theses