Lineární diferencíální rovnice 1. řádu - Hyxová, Pavlína (2009)
Práce pojednává o lineárních diferenciálních rovnicích prvního řádu. Obsahuje potřebnou teorii i konkrétní příklady. V třetí kapitole jsou řešené příklady, jejichž řešení je znázorněno na grafech. Nakonec je ukázáno, jak lze k řešení lineárních diferenciálních rovnic využít program Maple.