Počítačová simulace šíření infekčních chorob - Trcala, Miroslav, 1985- (2009)
Cílem této práce je v programu Matlab vytvořit simulaci některých základních modelů šíření infekčních chorob. Součástí práce je matematický popis daných modelů a jejich analýza s podporou vytvořeného simulačního programu. Vlastní simulace spočívá v řešení systémů obyčejných diferenciálních rovnic pomocí vhodné numerické metody.