Matice a maticové funkce - Polášek, Martin (2009)
Tématem této bakalářské práce jsou maticové funkce. První kapitola stručně shrnuje teorii zejména o čtvercových maticích, která je nezbytná při úpravách a výpočtech v kapitole druhé. V ní se seznámíme s definicemi maticových funkcí a také s elementárními maticovými funkcemi a jejich vlastnostmi. Vše průběžně ilustrují řešené příklady.