Základy kombinatoriky na slovech - Kabátová, Radana; Kunc, Michal, 1974-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2009)
Tématem této bakalářské práce je úvod do kombinatoriky na slovech. Práce je rozdělená do čtyř kapitol. V první kapitole je uvedena teorie slov a volných monoidů, v druhé kapitole se práce zabývá podmonoidy, ve třetí kapitole je stěžejním tématem konjugace slov a tématem čtvrté kapitoly je periodicita.
The main topic of the thesis is combinatorics on words. The work is divided into four chapters as follows. In the first chapter the basic theory of words and free monoids is presented. The second chapter examines submonoids. The third and fourth chapter deal with conjugacy and periodicity respectively.
Vedoucí práce: Michal Kunc.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: kombinatorika; počítačová věda; combinatorics; computer science; bakalářské práce; bachelor's theses