Akce grupy - Macálková, Lenka (2009)
Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s problematikou akce grupy. V první kapitole je uvedena definice akce grupy, příklady a základní tvrzení. V další části první kapitoly se zabýváme akcí grupy na sobě násobením zleva a akcí grupy na sobě pomocí konjugovanosti. Je dokázána Cayleyova věta a odvozena rovnice tříd rozkladu. Ve druhé kapitole se podrobněji zabýváme automorfismy, charakteristickými a komutátorovými podgrupami. Třetí kapitola je věnována Sylowovým větám a jejich aplikacím. V poslední kapitole se zabýváme jednoduchostí alternujících grup, automorfismy grup symetrií a strukturou centralizéru permutací.