Trh kolektivního investování - Pálesch, Filip (2009)
Cieľom tejto bakalárskej práce s názvom Trh kolektivního investování je predstaviť teoretické základy kolektívneho investovania a jeho praktická ukážka v podobe analýzy určitých typov fondov v Českej republike. V prvej časti sú popísané predovšetkým subjekty kolektívneho investovania a typy fondov. Následuje popis procesu investičného rozhodovania a hodnotenia rizika pri investovaní. V druhej časti je popísaný aktuálny stav kolektívneho investovania v Českej republike a českých akciových a peňažných otvorených podielových fondov.