Kolektivní investování v České republice - Bogoczová, Zuzana (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem kolektivní investování v České republice. Vymezuje samotný pojem kolektivního investování, jeho právní úpravu v České republice, výhody a nevýhody. Popisuje subjekty kolektivního investování a jejich členění. Dále nastiňuje vývoj kolektivního investování v České republice. V poslední části pak na příkladu několika fondů analyzuje pravidelnou a jednorázovou investici s cílem zjistit, jak jsou pro investora výhodné.